Turkish English
Üyeler: 7106 Konular: 13488
Sayfa: [1] Aşağı git
Konu: MURAT DAĞI, İZCİ VE DAĞCILARIN UĞRAK YERİ  (Okunma Sayısı 1760 defa) Ek Özellikler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
profildenizyıldızı
KuJu
Baş Usta

Reyting: +19/-0

Favori Takimim Takimim :Galatasaray
Burcum Burcum : Koc
UYARI PUANI % 0
« : 08 Mayıs 2008 ,18 03 11 »

Kütahya Dağcılık İl Temsilciliği ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Dağcılık Kulübü’nün faaliyet programlarından 2008 yılı Kış Dağcılığı Temel Kursu, 2 bin 312 metre yüksekliğiyle Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Murat Dağı’nda yapıldı. 

Murat Dağı Kaplıcası’nda bulunan Gediz Orman İşletme
Tesislerinde 8 gün devam eden Dağcılık Temel Kursuna 47 kursiyer dağcı ve eğitmen ile öğretim üyeleri katıldı.

Kütahya Dağcılık İl Temsilcisi Egemen Dölek, Her yıl düzenledikleri kış dağcılığı eğitim kurslarını kendilerine en yakın ve her yönden çok uygun olan Murat Dağı’nda gerçekleştirdiklerini söyledi.  Dağcılık İl Temsilcisi Egemen Dölek, “Eşsiz doğa harikası Murat Dağı sıcak ve soğuk suları ile karın bol olduğu güzel bir yer. Kış dağcılığı için aranan tüm vasıfları bir arada barındıran bu güzel mekanda bizleri her zaman yardım ve ilgilerini eksik etmeyen Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir ve Orman İşletme Müdürü İzzettin Yurtoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

DPÜ Dağcılık Temel Kursunun ardından Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İ.B.Ş.) Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen İleri Seviye İzci Kış Kampı ve Kış Temel Kursu yapıldı. Murat Dağı İzcilik Tesislerinde gerçekleştirilen bu kamp ve kurslara 10- 16 yaş grubunda 185 izci, 24 İzci lideri, 1 doktor, 5 ulaşım elemanı, 8 aşçı ve 8 İBŞ Belediyesi destek ekibiyle toplam 231 kişi katıldı. Kursiyerlere dağda kış şartlarında barınma ve yaşama koşulları teorik ve pratik uygulamalarla gösterildi. Ayrıca kayak eğitimi verilen kursiyerler izci ateşi de yaktıktan sonra kamptan ayrıldılar.

Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, Yaz ve kış sporlarına çok uygun olan Murat Dağı’nın ilk kez Türkiye İzcilik Federasyonu izcileri ve Milli Eğitim Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen bu izcilik faaliyetleri ile dağcılar ve izcilerin uğrak yeri haline geldiğini söyledi. Müdür Demir, “03- 09 Şubat 2008 tarihleri arasında İ.B.Ş. Belediyesi’nin sponsorluk yaptığı Obalar Kış Kampçılığı Kursu ve Milli Kış Kampçılığı şu an devam etmektedir. Bu kurs ve kampa ise toplam 248 izci, İzci lideri ve kursiyer katılıyor. Misafirlerimizin 9 Şubat’ta mutlu bir şekilde ilçemizden ayrılacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

kaynak: http://h2.haberturk.com/01Detay.aspx?ID=5344&Kat=3&dt=2008/02/06

Kopan bir ipe, sımsıkı bir düğüm atarsanız ,
              ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür.

Ancak ipe her dokunuşunuzda,
       canınızı acıtan tek nokta , yine o düğümdür.
_________(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·. Konu ici Reklam veya Duyuru Alani .·´¯).·´¯) .·´¯).·´¯)________

[b]TURKIYE'NIN INTERAKTIF EGITIM ve KULTUR PLATFORUMU[/b]
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  
Bu Sayfa 0.043 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu
Çözüm Ortaklarımız
Türkiye nin İnteraktif Köşe Yazarı Gazetesi ve Yazar Portali - Siyasal Forum  - Edukeyf   - Türkiyenin Sunu-Slayt Bankası  - Edubilim - Bilge Soft Yazılım - Ulusal Bilinçlenme Hareketi  - Bizajans - Gazete Web - Popüler Domain Pazarı - Türkiye nin Yerel Yönetim Portali